Творча біографія Алли Гавришко-Бабічевої - Вікіпедія


 А́лла Генна́діївна Гаври́шко-Ба́бічева

                                             
Вікіпедія - Алла Гавришко-Бабічева

поетеса, член Національної спілки письменників України (2018).
Народилась 1 серпня 1958 року в м. Коломна, Московської області тодішнього СРСР. Дитинство і юність пов'язані зі Львовом. Освіта спеціальна. З 1978 р. живе в Тульчині, де працювала швачкою-резервістом вищого розряду на місцевій фабриці у цеху з пошиву верхнього одягу з натуральної шкіри.

Займалась самоосвітою, а зараз займається літературною творчістю, живописом, де віддає перевагу портретному жанру, розпису тканин. нунофелтінгом, моделюванням і пошивом верхнього одягу з натуральної сировини, арт-дизайном, бісероплетінням, квітникарством. У 2009 р. стала членом Тульчинського районного літературно-мистецького об'єднання «Оберіг», у 2014 р. – Вінницького літературно-мистецького об'єднання «Автограф» під керівництвом заслуженого діяча культури України, заслуженого вчителя України, відомої Подільської поетеси – Тетяни Василівни Яковенко при Вінницькому Будинку культури вчителя.

Поетеса, прозаїк, авторка близько 20 книг українською мовою, у тому числі лірики, малої прози, тематичних збірок-розмальовок для дітей.

Вірші друкувалися у альманахах, часописах, у всеукраїнських і міжнародних журналах відомих видавництв міста Києва, Канева, Харкова, Хмельницького, Дніпра, Одеси, Луцька, Вінниці у районних та обласних альманахах.

Лауреатка Подільської літературно-мистецької премії «Кришталева вишня» (2015), всеукраїнського конкурсу поезії «Малахітовий носоріг» (2014, 2015), всеукраїнського фестивалю поезії «Підкова Пегаса» (2015, 2016). Не одноразово брала участь у мистецьких виставках Вінницького Будинку творчості і виставкового залу «Арт-галера» міста Вінниці, за що відмічена подяками. Як авторка збірки «І цвіт, і попіл…» брала участь у книжковому форумі видавців 2018 у м. Львові за запрошенням видавництва «Твердиня» м. Луцьк. Зустрічається зі студентами і школярами району і області. Написала багато сценаріїв до шкільних і місцевих масових заходів і свят.

З 2014 року є засновником міжрайонного літературно-мистецького гурту «Зимова вишня», з 2017 р. – студентської студії «Сузір'я» при Тульчинському технікумі ветеринарної медицини БНАУ, з 2018 р. – студії "WoolЦвіт", де дає безкоштовні майстер-класи з основ нунофелтінгу – валяння одягу, аксесуарів і інтер’єрних виробів з вовни у поєднанні з натуральними тканинами і волокнами. З 2019 року захопилася розписом натурального шовку у техніці «батік» і "екопринт" та розпочала роботу над проектами у напрямку поєднання повсті з натуральною шкірою з метою розширити можливості фелтмейкера у пошуках нових форм і стилю у створенні сучасного одягу.

Окрім цього робить тематичні відеофільми, кліпи, дизайн і оформлення книг незалежних авторів і колективних збірок, анімаційні листівки, святковий колаж й тощо. Як квітникарка з багаторічним досвідом, утримує приватний розплідник колеусів та інших екзотичних декоративних рослин «Тропічний рай».

Адміністратор сайтів «Зимова вишня» і « Красота спасёт мир» у мережі інтернет. Адміністратор багатьох творчих груп на платформі соціальної мережі facebook.

Кількома рядками про творчість поетеси

«Багатогранна творчість Алли Гавришко - Бабічевої несе у собі патріотичну відданість і величезну любов до рідної землі, до її неповторної природи, оточуючих, до української мови і поетичного слова. Важке сьогодення, філософські роздуми про людські вчинки, біль і тривога за довкілля, ніжні почуття до родини і друзів – основна її творів.»

Сторожук В.П.

« Творчість Алли Гавришко-Бабічевої поліфонічна і цікава. Поезія – не метушлива, не вітіювата, а споглядально-філософська, проникливо-сповідальна, що викликає довіру у читача.»

Луків М.В.

«Основу творчості Алли Гавришко-Бабічевої становить патріотична та культурологічна тематика, що промовисто говорить про глибоке розуміння сучасних складних суспільно-політичних процесів, патріотичні державницькі почуття, небайдужість до нашого сьогодення та майбутньої долі України.»

Яковенко Т.В

Диво від Алли Геннадіївни Гавришко-Бабічевої в тому, що її пристрасті немає меж. Хвилі її жіночої енергії є такими самодостатніми з усіма здобутками і вадами, такими життєвими і зрозумілими.

Алла Гавришко-Бабічева – надзвичайно працьовита. Вона виконує свій «Сізіфів труд», не чекаючи ніяких винагород, а просто тому, що повинні бути диваки на світі, які мають свою «серпневу надію». А ще вирощує квіти, милується підводним світом у своїх акваріумах, створює рукотворну красу пензлем, голкою і ножицями. Творить вироби з вовни, тканини, шкіри і хутра, живе і кохає, шукаючи свій сенс життя, натхненно пише свої поетичні збірки.

Алла Гавришко-Бабічева, як творча особистість, не хоче витрачати сил на озирання, і це мужній вибір – краще щось робити, а ще краще творити багато і змістовно.

Виробила свій власний художній стиль. Вона має талант і силу волі справжньої жінки.

Коли читаєш її поезію, прозу чи тримаєш в руках полотно, або ж інший витвір мистецтва, то відчуваєш щось незбагненне, якусь таємницю, яка на долю секунди відкривається тобі. В її поетичних рядках є усе – природа, кохання, жіноча доля і чарівність: вона абсолютно неповторна, щира, ніжна, іноді примхлива, яка зуміла напрацювати в собі рідкісне уміння – жити в кількох вимірах, пропускати неспинний потік вражень через себе, щоб після долучитися до гармонії життя.

Т. Нурізянова



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ексклюзивні вироби з вовни Alla Gavrishko - "У колір неба"